tiistai 1. syyskuuta 2015

Aino kokkaa: kanacurry


Ajattelimpas alottaa tällasen hassunhauskan postaussarjan, jossa esittelen mun arkiruokia ja reseptejä niihin. Yks mössöhän täällä blogissa on jo nähty, tämä nopsa kanawokki, ja kanalinjalla jatketaan. Toki kummatkin näistä resepteistä on toosi helppo tuunata kasvisruokavaliolle esim. tofulla, soijalla tai pavuilla. Tämänpäiväinen resepti on kyllä taas vain ruuan valmistusta, ei kokkaamista lainkaan, vai lasketaanko valmiskastikkeen lämmittäminen ruuanlaitoksi? :D

Tein isomman satsin kerralla, sillä samalla vaivalla on ihan sama tehdä valmista ruokaa viikolle tai vaikka pakkaseen. Meillä tuo herra Suursyömäri on kulutukseltaan sen verran lahjakas yksilö, ettei ruokaa voi oikeestaan tehdä liikaa. Lauri syö omia eväitä myös töissä ja pitemmän päälle tulee tosi paljon halvemmaksi (ja toki terveellisemmäksi) ottaa eilisen kotiruokaa mukaan kuin käydä k-kaupan kautta tai lounasravintolassa päivittäin. 

Tämä käyttämäni kastike oli mulle täysin uusi tuttavuus eikä sitä käsittääkseni ole kauaa vielä kaupan hyllyiltä löytynyt. Vaikka nykyään usein valmisruuat ja -kastikkeet mielletäänkin epäterveelliseksi ja jopa kielletyksi jos terveellisestä ruokavaliosta puhutaan, en itte halua lähtä sille linjalle. Tässä pitää jokkaisen ihmisen itse muodostaa oma mielepiteensä siitä, mikä on ns. tarpeeksi terveellistä. Minusta tämä on. Ja hyvää.  Kastikkeena käytin siis GoGreenin Thai Currya.



Kanacurry
500g kanaa (itse käytin 700g koska se kanapaketti oli niin iso)
paprikaa
puolikas sipuli
GoGreenin Thai Curry (johon itte lisäsin myös vähän vettä koska kanaa oli liikaa)
mausteita (käytin currya ja valkosipulia)



Elikkäs paistele (tai mun tapauksessa sulata) ensin kanat pannulla, jonka jälkeen lisää kuutioitu paprika ja sipulit. Nää hevipuolen jututhan ei ole tässä mitenkään välttämättömiä, mutta tykkään vissiin soveltaa. GoGreenissä ittessään oli jo mukana sipulia ja kikherneitä, joten rehunkuutioimisvaiheen voi hyvillä mielin myös skipata. Paprikat jätin vähän isommiksi palasiksi joten ne oli kivoja sattumia kanan seassa. Siinä olikin tän ruuan vaikein osuus, sillä nyt enää aukaise tuo kastikepaketti, plöräytä kasti kanojen joukkoon, pyörry siihen ihanaan tuoksuun ja anna kiehua hiljalleen ykkösellä kunnes rehut on pehmentyneet. Tässä kiehutteluvaiheessa kannattaa maistella ja lisäillä mieleisensä mausteet kastikkeen joukkoon, mutta tuo ittesään oli jo sen verran tujua, että varmasti ilman lisämaustamistakin on buenoa. Lisäsin tosiaan itte vettä vähän kastikkeeseen haudutusvaiheessa, sillä kanoja oli reippaasti enemmän kuin ohjeessa.



Lisukkeeksi keitin basmatiriisiä ja toki tapojeni mukaisesti heitin salaatit kylkeen. Helppoa, seminopeaa ja taatusti hyvää, kannattaa koittaa :)

5 kommenttia:

  1. Eikä,huippu sattuma! Oon nimittäin itsekin pyöritellyt tätä uutuus-soossia kaupassa (löytynee kolmea eri sorttia...?) ja miettinyt että olisikohan kokeilemisen arvoinen.. No nyt tohdin kokeilla kerta niin hyväksi kehuit ;)
    Tulitpa muutem eilen minua vastaan, lukitsit juuri pyörää ja olit menissa tapaamiseen kun minä vuorostani olin sieltä tulossa :) meinadin nykäistä hihasta,vaan en kehdannut kun ajattelin että sinulla on jo kiire,ja toisekseen,eihän minulla olisi ollut mitään järkevää asiaakaan :D ehkä vain sanoakseni hei, ja jututtaakseni elävästä elämästä ylipäätään :) ehkä siihen löytyy joku toinrn parempi aika ja paikka tulevaisuudessa ^^ luulen että juttua voisi riittää :)
    Tsemppiä ja voimia loppu viikkoon!:)
    Laura :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä! Oliks se sää! Huisaa, ens kerralla huikkaat moikat ku en mää kuitenkaan tunnista :D Ois kyllä tosi mukava joskus jutella :) Kiitos samoin ja teehän curryt teillekki, oli namia!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Oi että, tuota voisi kyllä testata!

    http://laveillela.blogspot.fi/

    VastaaPoista