maanantai 21. syyskuuta 2015

Suunnitelmat selvillä

Kyllä on tullu pyöriteltyä, mietiskeltyä, stressailtua, säädettyä ja laskeskeltua näitä syömisiä täällä pienessä päässäni taas. Oon yrittänyt hioa mun ruokavaliosta ja ateriasuunnitelmasta aivan liian optimaalista ja täydellistä. Kunnes tänään se iski: jos en kerta pelkää lihomista, niin miksen vain söisi?! Aloin kaivata vastuunvapautta, en jaksa enää itse hioa. Omilleen muuttamisen seurauksena kaikki vastuu ruokailuista ja ruuasta on luonnollisesti ollut mulla itsellä ja voin myöntää tuon vastuun tuntuneen aivan liian suurelta taakalta kantaa. Olen miettinyt ja analysoinut kehoni tuntemuksia aivan liian yksityiskohtaisesti. Pian huomasinkin selaavani kymmeniä ruokapäiväkirjapostauksia, vertailevani omia tottumuksiani heidän syömisiin ja unohtavan järjenkäytön ihan kokonaan. Mielessä kävi jopa fitness-ruokavalio-ohjeiden noudattaminen. Ei ei ei. Kyllähän mää tiedän, ettei tällaiselle perfektionistille grammamäärät sovi enkä siihen halua (saa) edes lähtä. Sitten mää tajusin sen: mullahan on ateriasuunnitelma! Ihan mulle räätälöity ja varmasti ammattilaisen laatima pätevä yksilö. Siispä päätin, ensimmäistä kertaa koko parantumiseni aikana, vapaaehtoisesti ottaa tuon ateriasuunnitelman käyttöön. Huh huh. Tällähetkellä fiilis on hyvinsyönyt mutta iloinen, miksen taunnut tätä aijemmin. Ateriasuunnitelmani ruokamäärät on täysin normaalin ihmisen ruokamääriä, joten en usko edes mitään suurta painonnoususpurttia tapahtuvan. 

Ja tässäpä tämä siis. Tiedän julkaisemisen olevan riski, koska jotkut lukijat saattaa tuntea painetta vähentää omia syömisiään tän takia. Jos tiedät, että alat vertailemaan helposti niin suosittelen koko suunnitelman skippausta :)

Aamupala:
1dl puurohiutaleita
1tl maapähkinävoita
Rahka
Hedelmä

Lounas:
2 perunaa1,5dl riisiä/pastaa
2dl prodea (kastike, 1 pihvi, 4 pyörykkää)
salaattia/keitettyjä kasviksia + raejuusto/salsaa

Päivällinen:
2 perunaa / 1,5dl riisiä/pastaa
2dl prodea (kastike, 1 pihvi, 4 pyörykkää)
salaattia/keitettyjä kasviksia + raejuusto/salsaa
TAI
3dl keittoa + leipä (margariini, leikkele/juusto)

Välipala:
Rahka
Hedelmä

Iltapala:
Rahka
0,5dl mysliä / leipä (margariini, leikkele/juusto)
Hedelmä

+ Treenilisä jos tuntuu siltä

Riisikin teki paluun :)

Eli tosiaan ateriarytmi mulla tällähetkellä tukee tuosta välipalan siirtämistä illalle, näin olen mennyt jo kaaaauan koska päivällinen me syödään tosi aikasin. Mulla on tosi hyvä fiilis tästä, just tätä vastuunvähennystä oon kaivannu. Toivottavasti tää lähtee nyt toimimaan myös käytännössä, tuun myöhemmin päivittelemään fiilinkejä.

Ps. Enää yks yo-koetus jäljellä! <3

10 kommenttia:

 1. Hyvä päätös! Kannattaa aina palata siihen suunnitelmaan jos alkaa tuntumaan epävarmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä kans liputetaan päätökselle, ite tein tosin just päinvastasen päätöksen liian kaavamaisesta käyttäytymisestä ylitsepääsemikseksi. Ja toi ruokamäärähän ei todellakaa ole mikään älytön, et vaikka jankutetaan ihmisten yksilöllisyydestä niin mä en usko, että kenenkään painoa tuolla mihinkään nousukiitoon saa (vaikka väärä ihminen minä oon analysoimaan, rate tietää varmasti nää jutut parhaiten :))

   Poista
  2. Jep mutta ollaanki eri tilanteissa, mun mielestä sun ratkasu oli tohon saumaan tooosi hyvä :)
   En määkään usko että näillä lähtee paino taivaisiin, jotenki kai ajatusmaailma jo realisoitunu.

   Poista
 2. hyvä ratkasu tää! Eiks niin, että mielummin se hyvinsyönyt mutta ilonen olo, kuin nälkä ja huono olo?;) Tsemppiä jatkoon, kyllä me tää sairaus vielä piestään maanrakoon!

  VastaaPoista
 3. Voi voi... Kyllä ateriasuunnitelmasi vaikuttaa todella pieneltä. Kun liikut ja urheilet painosi tippuu taatusti tuollaisella syömisellä... Yritän herätellä sinua todellisuuteen! Kehosi käy varmasti säästöliekillä. Itse en liiku juuri lainkaan ja syön ainakin tuplasti sen mitä sinä... Anteeksi kun puhun näin suoraan, mutta huolettaa. On tietenkin hyvä jos pystyt noudattamaan ainakin tätä ateriasuunnitelmaa, mutta pidemmän päälle ei tule riittämään. Milloin rav.terapeutti teki sinulle tämän suunnitelman? Missä vaiheessa parantumista silloin olit? Alkuun tuo voikin riittää, muttei pidemmän päälle.
  Tsemppiä joka tapauksessa ja älä loukkaannu viestistäni, se ei ollut tarkoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna ratella tämä päivittyy jos on päivittyäkseen. Eihän vertailla, sinäkin oot kuitenkin niin eri tilanteessa kuin minä.

   Poista
  2. Heippa, päivittyikö ateriasuunnitelmasi nyt ravitsemusterapeutilla? :)

   Poista
  3. http://vapausmatkalla.blogspot.fi/2015/09/ratekaynnin-fiilikset.html?m=1
   Elikkäs periaatteessa ei mitään lisäyksiä tehty pakosti, mutta saa kuulemma enemmänki syödä jos tuntuu tai paino rupee tippuileen :)

   Poista