torstai 24. syyskuuta 2015

Vihdoin onnistuneet kasvispihvit!

Erilaiset kasvispihvit on mulla jatkuvan kokeilun alla. Tärkeää on, että pihvit sisältävät proteiinia, pysyvät koossa paistettaessa ja maistuvat hyvälle. Paistan pihvikokeiluni aina pannulla rypsiöljyssä, ja tähän mennessä tuotokset on ollu aikalailla tasoa säälittävä. Jostain syystä eivät penteleet halua pysyä koossa sitten millään. Tänään kuitenkin onnistuin ja sain pihveihin jopa ihan nätin paistopinnan!Makumaailman näissä oli mielestäni kiva, mutta jos ei maissista välitä niin kokeilut oman harkinnan varaisesti, maissi nimittäin maistui läpi aika voimakkaasti. Luultavasti lukijoissani on joku paatunut oman elämänsä vege-TopChef joka nauraa mut ulos internetistä, koska tää ohje on maailman yksinkertaisin. Mutta ainakin on helppo ja nopea.

Mun ruuanlaitto on tosi suurpiirteistä, enkä todellakaan käytä mittaa (resepteistä puhumattakaan) vaan heittelen aineksia sekaan aikalailla oman pään mukaan mikä näyttää hyvältä. Siispä nää mitat on aika suurpiirteiset. Ja ennen kun kaikki siitä mulle kommentoivat: olisin käyttänyt myös keltuaisen, mutta kananmunaa on vaikea puolittaa, joten päädyin käyttämään vain valkuaisosan. Silti meinas tulla liian vetelää. 

Aineksina siis käytin 
n. 4 rkl kikherneitä (niitä valmiita keitettyjä)
n. 3 rkl maissia
yhden kananmunan valkuaisen ja
1-2 rkl ruisjauhoja koostumuksen mukaan sekä
suolaa, mustapippuria ja valkosipulirouhetta

Sörssäsin kaikki aineet sauvasekottimella vähän sattumia sisältäväksi muusiksi. Taikina-aines jää aika kosteaksi ja löysäksi, mutta asettuu kyllä paistaessa. Tästä ohjeesta paistelin neljä pihviä, jotka sai tällä kertaa kaveriksi riisin. Pottumuusikin sopis varmasti paremmin kuin hyvin.Maku oli musta tosi hyvä, mutta mausteissa, varsinkaan suolassa, ei kannata pihistellä. Tähän peruspohjaanhan vois kokeilla lisätä esim. punajuuri- tai porkkanaraastetta ja mikseipä maisseja voisi vaihtaa vaikkapa herneisiin. Koostumus oli kuitenkin, kuten sanottua, onnistunut. 
Kokeilu jatkukoon, hyvää ruokahalua!

Ps. Jos myönnät olevasi se Masterchef tai muuten vaan satut tietämään maailman parhaan kasvispihvin ohjeen, älä pihistele vaan pistä jakoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti